ATLAS ACOMFA GOLFPLATEN 3 WANDIG POLYCARBONAAT 177/51 TYPE F

De lichtdoorlatende 3 wandig polycarbonaat golfplaten van Atlas Acomfa 177/51 type F hebben een zeer elegante uitstraling. De breedte van de golfplaat is 109,6 cm en hoogte van de golf 51 mm. 10 jaar garantie op hagelschade.

De werkende breedte is 106 cm

Vanaf € 31,43 incl btw
Op voorraad
Levertijd: 3 werkdagen
Heeft u een vraag? Chat met ons

Golfplaten 3 wandig polycarbonaat Atlas Acomfa 177/51 type F

Deze 3 wandig polycarbonaat Atlas Acomfa 177/51 type F hebben een dikte van 0,60

Lengte maten

De golfplaten polyester van Atlas Acomfa zijn er in 9 verschillende lengtes.

122 cm | 153 cm | 160 cm | 183 cm | 214 cm | 244 cm | 305 cm | 612 cm

Lichtdoorlatendheid

Deze golfplaten van zijn 80% lichtdoorlatend

Dekkende maat

De dekkende maat is 106 cm en totaal breedte is 109,6 cm

Garantie

Op deze golfplaten heeft u 10 jaar garantie op breuk door hagel

Algemeen

Atlas Polycarbonaat golfplaten worden voornamelijk toegepast voor eenvoudige, licht hellende loodsen en overkappingen met een onderconstructie van hout. Dankzij het lage gewicht van de Atlas Polycarbonaat golfplaat hoeft de onderconstructie relatief licht uitgevoerd te worden. De Atlas Polycarbonaat golfplaat is in standaard lengtes leverbaar.
Voordat men begint met het plaatsen van de Atlas Polycarbonaat golfplaat, dient de onderconstructie goed geïnspecteerd te worden. Dit om eventuele onvolmaaktheden als; slechte rooilijn, uitlijningsfouten, afstand tussen gordingen, kwaliteit hout (of staal), kortom, situaties die montage kunnen beïnvloeden op te sporen. Zorg dat onderconstructie ten aller tijden licht hellend is uitgevoerd, dit om goede waterafloop te garanderen.
Bij het plaatsen van de Atlas golfplaat op een hellend dak begint men tegen de windrichting in, zodat de zijdelings overlapping met de windrichting mee overlapt. Op deze wijze wordt een goede waterdichtheid gerealiseerd. Zorg ervoor dat de Atlas Polycarbonaat golfplaat haaks ten op zichten van de constructie ligt, dit vereenvoudigt de montage. Bevestig de plaat direct op de juiste bevestigingspunten.

Overlap

Bij eventuele overlap van golfplaten dient men met onderstaande rekening te houden:

De overlangse overlapping (parallel met de golfrichting):
Helling <12°: overlap minimaal 1½ golven
Helling >12°: overlap minimaal ½ golf

De zijdelingse overlapping (loodrecht op de golfrichting):
Helling <12°: overlap 30 cm
Helling >12°: overlap 20 cm

Bevestiging

De golfplaatmontageschroef kan in de top van de golf aangebracht worden. Wij adviseren om de boorgaten altijd voor te boren met een boor ca 3 mm groter dan de toegepaste golfplaatmontageschroef. De schroef moet zodanig aangedraaid worden dat de golf zeer beperkt wordt ingedrukt ("vast is vast" principe). Wij adviseren om een ondersteuning als afstandhouder op de gording aan te brengen, zodat indrukking van de flexibele Polycarbonaat golfplaat voorkomen wordt.
De keuze van het bevestigingsmateriaal zoals: welke type schroef (advies schroeflengte: golfplaat hoogte + minimaal 40mm), het aantal schroeven per m² (advies min 5 schroeven per m²) is afhankelijk van windzone, gordingafstand en hellinggraad dak. De wijze waarop de Atlas Polycarbonaat golfplaat op de constructie wordt bevestigd, maakt degene die de Atlas Polycarbonaat golfplaat monteert. Dit is de persoon die het best kan beoordelen aan welke omstandigheden de constructie wordt blootgesteld.
Op de onderste en bovenste gording adviseren wij “op elke golf” een golfplaatmontageschroef te monteren. Op de tussenliggende gordingen raden wij aan “om de 2 golven” een golfplaatmontageschroef te bevestigen.
Wij adviseren voor de Atlas Polycarbonaat golfplaten een gordingsafstand van maximaal 140 centimeter, dit is echter golftype afhankelijk. Op de datasheet betreffende golfplaat vindt u de bijhorende belastingstabel. Gordingen zijn altijd vlak en de golfplaten worden over de gehele breedte ondersteund. Tevens is de belasting gelijkmatig over de golfplaten verdeeld.

Plaatlengte

Polycarbonaat golfplaten hebben een relatief groot uitzettingscoëfficiënt (0.065 mm/m °C (6.5 x 10-5 1/ K). Vanwege deze uitzetting adviseren wij een maximale plaatlengte van 6500mm te gebruiken. Indien men voor toepassing plaatlengte langer dan 6500mm kiest, dient men rekening te houden met aanpassing van boorgaten naar sleuven. Sleuven garanderen geen waterdichtheid.

NIET BELOOPBAAR!

Atlas Polycarbonaat golfplaten zijn tijdens en na de montage niet beloopbaar! Het plaatsen van gewicht op Atlas Polycarbonaat golfplaten is niet toegestaan. Atlas Acomfa aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor enige (vervolg)schade in welke vorm dan ook, veroorzaakt door het betreden van de betreffende dak/ overkapping of het plaatsen van gewicht op een dak/overkapping uitgevoerd met materiaal geleverd door Atlas Acomfa. 

Bezorgkosten

 • De bezorgkosten zijn € 30,-

Bezorgen

 • Golfplaten Atlas Acomfa en 16 mm kanaalplaten bezorgen wij alleen in Nederland
 • Overige golfplaten bezorgen wij ook in België
 • Geen levering op de eilanden, voor de eilanden kunt u een afleveradres van uw transporteur opgeven
 • De leverdag van uw bestelling kan in goed overleg gewijzigd worden per e-mail
 • Afleveradres moet toegankelijk zijn voor een vrachtauto
 • Als het afleveradres een camping is, dan bezorgen wij tot aan de poort
 • Binnen 2 werkdagen ontvangt u de leverdag per mail

Afhalen van uw bestelling

 • Atlas Acomfa platen en 16 mm kanaalplaten kunt u afhalen in Noordwijkerhout
 • Overige golfplaten kunt u afhalen in Gorinchem
 • Afhaal instructies ontvangt u per e-mail.
Schrijf je eigen review
Je reviewed:ATLAS ACOMFA GOLFPLATEN 3 WANDIG POLYCARBONAAT 177/51 TYPE F
Jouw rating

Veelgestelde vragen

Offerte aanvragen? Of kunt u een product niet vinden?

Als u een product niet kunt vinden of een offerte wilt voor grotere aantallen, dan verzoeken wij u het onderstaande formulier even in te vullen. Wij zullen uw email snel beantwoorden.

Stel eenvoudig uw vraag online, wij beantwoorden al uw vragen doorgaans binnen 1 uur, ook kunt u gebruik maken van onze live chat rechtsonder in uw scherm.

Adres gegevens


Maken jullie golfplaten op maat?

Helaas niet, alleen van de golfplaat polyester op rol kunt u zelf de afsnijd maat bepalen. Wel kunt u zelf golfplaten op de gewenste maat maken, hoe u dit kunt doen vind u via Service -> Veelgestelde vragen -> Hoe monteer ik golfplaten?

Welke golfplaat kan ik het beste kiezen?

Welke golfplaat het beste gebruikt kan worden bij uw situatie ligt aan wat u zoekt.

Hier vind u een klein overzicht van de grootste verschillen van de platen.

Klik op de afbeelding om hem te vergroten!

Monument Valley  

Hoe monteer ik golfplaten?

Golfplaten Zagen

Het zagen van de platen dient te gebeuren met een hand- of elektrische zaag met een blad van 6-8 tanden per cm.

Het handzagen dient rustig onder een kleine hoek te gebeuren.

Het elektrisch zagen dient te gebeuren met een 40/60 diamant blad met medium constante snelheid. Het zagen dient zorgvuldig te gebeuren om enige trilling en spanning tijdens het zagen tegen te gaan. Extra aandacht dient er geboden te worden bij het zagen onder lage en hoge temperaturen.

Golfplaten boren

Er dient geboord te worden met lage snelheid. Een standaard metaalboor voldoet en tijdens het boren moet elke vorm van vibratie of spanning worden tegengaan. Extra aandacht dient er geboden te worden bij het boren onder lage temperaturen.

Het te boren gat dient altijd minimaal 4 mm groter te zijn dan de diameter van de toe te passen bevestigingsbouten. Men dient er altijd voor zorg

te dragen dat het geboorde gat goed afgedicht wordt door middel van een afsluiting.

Golfplaten montage

Bij het plaatsen dient men de volgende richtlijnen te volgen:

 • Bij montage op houten gordingen dient het hout door en door droog te zijn.
 • De ondergrond waarop de platen gemonteerd worden dient licht van kleur te zijn (het liefst wit). Bij montage op stalen gordingen dienen de gordingen afgeplakt te worden met een reflecterende aluminium tape.
 • Bij montage op daken dient de helling van het dak minimaal 5° te zijn.
 • Bij dakplaten dienen de platen altijd in de top van de golf bevestigd te worden en bij wand platen in het dal. Men kan gebruik maken van de standaard bevestigingsmaterialen zoals b.v Houtdraad bouten eventueel met een
 • afstandhouder. Spijker of niet de platen nooit! Montage dient minimaal 50 mm vanaf de rand van de plaat te gebeuren.
 • De platen dienen met de windrichting mee gemonteerd te worden.
 • PVC-platen zijn niet geschikt voor dubbelwandige constructies.
 • De platen mogen geen direct contact hebben met een warmtebron (heet waterleidingen, schoorsteen, enz.)

De polyester golfplaat hagelbestendig heeft een andere montage instructie, deze vind u in het artikel zelf.

Hoe monteer ik 16mm kanaalplaten?

De 16mm platen worden d.m.v. aluminium profielen en rubbers gekoppeld en deze vind u onder het menu bevestigingmateriaal > profielen kanaalplaten. Natuurlijk kunt u ook kiezen voor onze complete overkapping, deze is al helemaal voor u samengesteld en verkrijgbaar in 35 maten! De complete dak pakketten voor de overkapping vind u onder Golfplaat polycarbonaat > Overkapping veranda.

Gaat u de platen bewerken houd u dan rekening met onderstaand:

Polycarbonaat plaat bewerken:

 • Voor het zagen van de platen kan men het beste gebruik maken van een metaalzaag met fijne tanden of een decoupeerzaag.
 • Boren in het materiaal kan met een normale, scherpe spiraalboor.
 • Bij het boren en zagen kunnen materiaalresten in de kanalen van de plaat komen, deze resten dienen voor de inbouw verwijderd te worden d.m.v. perslucht. 
 • Ook dient men de kanalen weer af te sluiten met gesloten tape, deze vind u door in het zoekvenster tape in te toetsen. 
Welke profielen heb ik nodig voor de 16mm kanaalplaten

Hieronder ziet u een voorbeeld van een Atlas overkapping en de profielen welke benodigd zijn voor montage.

Indien uw overkapping niet aan de muurzijde komt kunt u het muurprofiel weglaten en gebruikt u dezelfde profielen als aan het andere uiteinde. 

Koopt u losse kanaalplaten of gaat u de kanaalplaten op maat zagen let dan op dat u tape mee besteld voor het afplakken.

Atlas overkapping 16 mm kanaalplaten profielen

Atlas overkapping profielen lijst

 

 

Welke bevestiging materialen heb ik nodig?

Van alle bevestiging materialen houd u er 7 tot 10 aan. De houtdraadbouten gaan per 25 stuks en de afstandhouders per 100 stuks. Dit kan niet in andere aantallen worden verkocht.

Bevestiging materiaal golfplaten

Monteert u golfplaten?

Helaas niet maar wij bieden u wel een montage handleiding aan zodat u dit zelf of door iemand anders kan laten doen. Deze vind u door te gaan naar Service -> Veelgestelde vragen -> Hoe monteer ik golfplaten? of Hoe monteer ik 16mm kanaalplaten?

Welke golfplaat profiel maten zijn er beschikbaar?

profielen golfplaten

De 16 mm kanaalplaat heeft de volgende profiel maat: 

golfmaat 16mm kanaalplaat

Welk merk golfplaat verkoopt u?

We verkopen het merk van Boven al 61 jaar toonaangevend op gebied van golfplaten.

Voor meer informatie kunt u de website bezoeken van de fabriek: Van Boven kunststoffenindustrie en projectbouw

Hoeveel jaar garantie zit er op mijn golfplaat?

U heeft 10 jaar garantie op uw golfplaat, deze moet wel conform voorschrift gemonteerd zijn.

Service & contact

We staan 24/7 voor u klaar

Stel uw vraag direct online!

Chat met ons

Bezorgkosten Nederland & Belgie

Bezorgkosten zijn € 30,-

Wij bezorgen Atlas platen niet in Belgie

Snel advies nodig

Livechat op werkdagen van 09.00-21.00 uur

Stuur een e-mail (antwoord binnen 1 uur)

verkoop@golfplaatje.nl

Copyright © 2019 Heuveling Dakgroep BV