Wat zijn de beste golfplaten?

Wat is de beste golfplaat voor mij?

Golfplaten zijn er in verschillende soorten en maten, maar welke golfplaat past nu het beste bij u? Er zijn verschillen in sterktes, lichtdoorlaat, transparantie en kleur. Hieronder geven wij u een overzicht van al deze verschillen, zodat u de beste golfplaat kunt kiezen.

Golfplaat sterkte

Golfplaten zijn er in verschillende soorten sterktes, het is belangrijk om te weten welke voor u sterk genoeg is. De PVC golfplaat is een van de goedkoopste golfplaten en daarom ook het minst sterk, deze golfplaat is perfect voor bijvoorbeeld een schuurtje of fietsenhok. In Nederland zien we veel carports bedekt met golfplaten, de polyester golfplaat word hier veel voor gebruikt. Deze is versterkt door de glasvezel die erin zit en daarom perfect voor deze toepassing. Wij hebben ook een hagelbestendige polyester golfplaat welke nog sterker is als de normale polyester plaat, perfect voor bijvoorbeeld een veranda of overkapping in uw tuin. Wilt u echt een slagvaste en hagelbestendige golfplaat dan kunt u de polycarbonaat golfplaat nemen. Deze is er ook in een andere uitvoering, een nog sterkere en dikkere polycarbonaat meerwandige golfplaat.

Golfplaat lichtdoorlatendheid

Gaat u een overkapping maken? Uw schuur voorzien van golfplaten? Misschien wilt u wel uw carport met golfplaten bedekken. De lichtdoorlaat is een belangrijk factor voor uw golfplaat keuze. De lichtdoorlatendheid van de golfplaat betekend letterlijk hoeveel % licht er door de plaat heen komt.

PVC

86%

Polyester

75%

Polycarbonaat enkelwandig

88%

Polycarbonaat driewandig

80%

Polyester hagelbestendig

90%


Golfplaat transparantie

De lichtdoorlaat en de transparantie word vaak door elkaar gehaald. Transparantie is of u wel of niet door de golfplaat heen kunt kijken. Hieronder kunt u lezen welke golfplaten transparant zijn.

PVC

Ja

Polyester

Troebel

Polycarbonaat enkelwandig

Ja

Polycarbonaat driewandig

Troebel

Polyester hagelbestendig

Troebel

Golfplaat kleur

Iedereen heeft een eigen smaak, de kleur van de golfplaat is daarom net zo belangrijk. Hieronder een overzicht van de kleuren van de golfplaten.

PVC

Blauw

Polyester

Geel/wit

Polycarbonaat enkelwandig

Helder

Polycarbonaat driewandig

Helder

Polyester hagelbestendig

Geel/wit

Wilt u de golfplaat in het echt bekijken? Dat kan! Voor meer info stuur een e-mail naar verkoop@golfplaatje.nl en dan sturen wij u alle info toe.

Heeft u na deze uitleg nog steeds vragen? Dan staat golfplaatje.nl voor u klaar! Stuur een e-mail naar verkoop@golfplaatje.nl en dan helpen wij u graag verder! U kunt ook een kijkje nemen bij onze veelgestelde vragen pagina!

Hieronder een greep uit de meest verkochte en beste golfplaten!

Gerelateerde berichten
  1. Welke maat golfplaat heb ik nodig?
Gerelateerde producten

Service & contact

We staan 24/7 voor u klaar

Stel uw vraag direct online!

Chat met ons

Bezorgkosten Nederland & Belgie

Bezorgkosten zijn € 30,-

Wij bezorgen Atlas platen niet in Belgie

Snel advies nodig

Livechat op werkdagen van 09.00-21.00 uur

Stuur een e-mail (antwoord binnen 1 uur)

verkoop@golfplaatje.nl

Copyright © 2019 Heuveling Dakgroep BV