Golfplaten polyester 1,8 mm Stabipol 177/51

* Verplichte velden

Jouw aanpassing
Stabipol golfplaten met glasvezel
Golfplaten polyester 1,8 mm Stabipol 177/51

Op voorraad

€ 71,53 incl btw

Samenvatting

  Golfplaat kleur donkergrijs ral (7021) in 12 lengtes leverbaar en deze Stabipol golfplaat is een goed alternatief voor de vezelcement platen of asbest. het profiel is 177/51 en het gewicht is 3,5  k/m². Deze golfplaat leveren wij met 10 jaar garantie.

  De oppervlakte van deze golfplaat is glad en glanzend afgewerkt en de binnenzijde mat.

  Dekkende maat is 106 cm

  Levertijd: 10 tot 15 werkdagen
  Heeft u een vraag? Chat met ons

  Toepassing golfplaten van Stabipol

  Stabipol polyester golfplaten worden veelal gebruikt voor agrarische sector, schuurtjes en stallen, deze golfplaten zijn niet lichtdoorlatend.

  Lengte maten Stabipol

  3000 mm | 3500 mm | 4000 mm | 4500 mm | 5000 mm | 5500 mm | 6000 mm | 6500 mm | 7000 mm | 7500 mm

  Stabipol montage advies

  Algemeen De STABIPOL golfplaat is het kunststof alternatief op de vezelcement golfplaat. Dankzij het lage gewicht per m² is STABIPOL te leveren in lengtes tot 13 meter. Hierdoor is het mogelijk een plaat in één stuk van goot tot de nok van een dak te plaatsen. Lengte overlap wordt op deze wijze voorkomen.

  Voordat men begint met het plaatsen van STABIPOL golfplaten, dient de dakconstructie of bintwerk goed geïnspecteerd te worden. Dit om eventuele onvolmaaktheden als; slechte rooilijn, uitlijningsfouten, afstand tussen gordingen, kwaliteit hout of staal, kortom, situaties die het plaatsen zouden kunnen beïnvloeden op te sporen.

  De bedekking van STABIPOL zal zodanig uitgevoerd dienen te worden dat de overlappende golven in de richting van de overheersende regen- en windrichting mee gelegd worden. Bij het plaatsen van de platen op een hellend dak zal men steeds beginnen in de benedenhoek, welke zich bevindt in de richting tegenovergesteld aan de regen- en windrichtingen, vertrekkend van de onderste balk tot de nokbalk.

  Als door bv een lange dakhelling toch meerdere platen na elkaar geplaatst dienen te worden, raden wij aan de platen overhoeks te monteren.

  Overlap

  De overlangse overlapping (parallel met de golfrichting): 

  Helling <12°: overlap 1½ golf 

  Helling >12°: overlap ½ golf

  De zijdelingse overlapping (loodrecht op de golfrichting): 

  Helling <12°: overlap 30 cm 

  Helling >12°: overlap 20 cm

  Bevestiging

  De golfplaatmontageschroef (advies lengte 110mm) kan in de top van de golf aangebracht worden. Bij gebruik van een schroef diameter van Ø 6,5 mm adviseren wij om STABIPOL met boor Ø 10 mm voor te boren. De schroef moet zodanig aangedraaid worden dat de golf zeer beperkt wordt ingedrukt ("vast is vast" principe).

  Het is ook mogelijk om een ondersteuning als afstandhouders op de gording aan te brengen zodat indrukking van de enigszins flexibele STABIPOL golfplaat voorkomen wordt. De keuze van het bevestigingsmateriaal zoals: welke type schroef, het aantal schroeven per m² (ons advies +/- 5 schroeven per m², afhankelijk van windzone en gordingafstand en hellinggraad dak) en de wijze waarop de schroeven aangebracht worden dient gemaakt te worden door degene die STABIPOL monteert. Dit is de persoon die het best kan beoordelen aan wat voor omstandigheden het gebouw wordt blootgesteld en waarvoor het gebouw gebruikt gaat worden.

  Op de onderste en bovenste gording adviseren wij op iedere golf een golfplaatmontageschroef te monteren. Op de tussenliggende gordingen raden wij aan om “om de golf” een golfplaatmontageschroef te bevestigen. ATLAS ACOMFA adviseert tbv montage STABIPOL een gordingsafstand van maximaal 1,40 meter. Er van uitgaande dat de gordingen vlak zijn en de platen over de gehele breedte ondersteund worden. Tevens wordt aangenomen dat de belasting gelijkmatig over de platen verdeeld is. Beloopbaarheid STABIPOL golfplaten zijn vervaardigd uit glasvezelverstrekt polyester. STABIPOL golfplaten zijn tijdens en na montage niet beloopbaar. Indien dit wel gewenst is zal men met loopplanken dienen te werken.

  Bezorgkosten

  • De bezorgkosten zijn € 30,-

  Bezorgen

  • Golfplaten Atlas Acomfa en 16 mm kanaalplaten bezorgen wij alleen in Nederland
  • Overige golfplaten bezorgen wij ook in België
  • Geen levering op de eilanden, voor de eilanden kunt u een afleveradres van uw transporteur opgeven
  • De leverdag van uw bestelling kan in goed overleg gewijzigd worden per e-mail
  • Afleveradres moet toegankelijk zijn voor een vrachtauto
  • Als het afleveradres een camping is, dan bezorgen wij tot aan de poort
  • Binnen 2 werkdagen ontvangt u de leverdag per mail

  Afhalen van uw bestelling

  • Atlas Acomfa platen en 16 mm kanaalplaten kunt u afhalen in Noordwijkerhout
  • Overige golfplaten kunt u afhalen in Gorinchem
  • Afhaal instructies ontvangt u per e-mail.
  Schrijf je eigen review
  Je reviewed:Golfplaten polyester 1,8 mm Stabipol 177/51
  Jouw rating

  Veelgestelde vragen

  Offerte aanvragen? Of kunt u een product niet vinden?

  Als u een product niet kunt vinden of een offerte wilt voor grotere aantallen, dan verzoeken wij u het onderstaande formulier even in te vullen. Wij zullen uw email snel beantwoorden.

  Stel eenvoudig uw vraag online, wij beantwoorden al uw vragen doorgaans binnen 1 uur, ook kunt u gebruik maken van onze live chat rechtsonder in uw scherm.

  Adres gegevens


  Maken jullie golfplaten op maat?

  Helaas niet, alleen van de golfplaat polyester op rol kunt u zelf de afsnijd maat bepalen. Wel kunt u zelf golfplaten op de gewenste maat maken, hoe u dit kunt doen vind u via Service -> Veelgestelde vragen -> Hoe monteer ik golfplaten?

  Welke golfplaat kan ik het beste kiezen?

  Welke golfplaat het beste gebruikt kan worden bij uw situatie ligt aan wat u zoekt.

  Hier vind u een klein overzicht van de grootste verschillen van de platen.

  Klik op de afbeelding om hem te vergroten!

  Monument Valley  

  Hoe monteer ik golfplaten?

  Golfplaten Zagen

  Het zagen van de platen dient te gebeuren met een hand- of elektrische zaag met een blad van 6-8 tanden per cm.

  Het handzagen dient rustig onder een kleine hoek te gebeuren.

  Het elektrisch zagen dient te gebeuren met een 40/60 diamant blad met medium constante snelheid. Het zagen dient zorgvuldig te gebeuren om enige trilling en spanning tijdens het zagen tegen te gaan. Extra aandacht dient er geboden te worden bij het zagen onder lage en hoge temperaturen.

  Golfplaten boren

  Er dient geboord te worden met lage snelheid. Een standaard metaalboor voldoet en tijdens het boren moet elke vorm van vibratie of spanning worden tegengaan. Extra aandacht dient er geboden te worden bij het boren onder lage temperaturen.

  Het te boren gat dient altijd minimaal 4 mm groter te zijn dan de diameter van de toe te passen bevestigingsbouten. Men dient er altijd voor zorg

  te dragen dat het geboorde gat goed afgedicht wordt door middel van een afsluiting.

  Golfplaten montage

  Bij het plaatsen dient men de volgende richtlijnen te volgen:

  • Bij montage op houten gordingen dient het hout door en door droog te zijn.
  • De ondergrond waarop de platen gemonteerd worden dient licht van kleur te zijn (het liefst wit). Bij montage op stalen gordingen dienen de gordingen afgeplakt te worden met een reflecterende aluminium tape.
  • Bij montage op daken dient de helling van het dak minimaal 5° te zijn.
  • Bij dakplaten dienen de platen altijd in de top van de golf bevestigd te worden en bij wand platen in het dal. Men kan gebruik maken van de standaard bevestigingsmaterialen zoals b.v Houtdraad bouten eventueel met een
  • afstandhouder. Spijker of niet de platen nooit! Montage dient minimaal 50 mm vanaf de rand van de plaat te gebeuren.
  • De platen dienen met de windrichting mee gemonteerd te worden.
  • PVC-platen zijn niet geschikt voor dubbelwandige constructies.
  • De platen mogen geen direct contact hebben met een warmtebron (heet waterleidingen, schoorsteen, enz.)

  De polyester golfplaat hagelbestendig heeft een andere montage instructie, deze vind u in het artikel zelf.

  Hoe monteer ik 16mm kanaalplaten?

  De 16mm platen worden d.m.v. aluminium profielen en rubbers gekoppeld en deze vind u onder het menu bevestigingmateriaal > profielen kanaalplaten. Natuurlijk kunt u ook kiezen voor onze complete overkapping, deze is al helemaal voor u samengesteld en verkrijgbaar in 35 maten! De complete dak pakketten voor de overkapping vind u onder Golfplaat polycarbonaat > Overkapping veranda.

  Gaat u de platen bewerken houd u dan rekening met onderstaand:

  Polycarbonaat plaat bewerken:

  • Voor het zagen van de platen kan men het beste gebruik maken van een metaalzaag met fijne tanden of een decoupeerzaag.
  • Boren in het materiaal kan met een normale, scherpe spiraalboor.
  • Bij het boren en zagen kunnen materiaalresten in de kanalen van de plaat komen, deze resten dienen voor de inbouw verwijderd te worden d.m.v. perslucht. 
  • Ook dient men de kanalen weer af te sluiten met gesloten tape, deze vind u door in het zoekvenster tape in te toetsen. 
  Welke profielen heb ik nodig voor de 16mm kanaalplaten

  Hieronder ziet u een voorbeeld van een Atlas overkapping en de profielen welke benodigd zijn voor montage.

  Indien uw overkapping niet aan de muurzijde komt kunt u het muurprofiel weglaten en gebruikt u dezelfde profielen als aan het andere uiteinde. 

  Koopt u losse kanaalplaten of gaat u de kanaalplaten op maat zagen let dan op dat u tape mee besteld voor het afplakken.

  Atlas overkapping 16 mm kanaalplaten profielen

  Atlas overkapping profielen lijst

   

   

  Welke bevestiging materialen heb ik nodig?

  Van alle bevestiging materialen houd u er 7 tot 10 aan. De houtdraadbouten gaan per 25 stuks en de afstandhouders per 100 stuks. Dit kan niet in andere aantallen worden verkocht.

  Bevestiging materiaal golfplaten

  Monteert u golfplaten?

  Helaas niet maar wij bieden u wel een montage handleiding aan zodat u dit zelf of door iemand anders kan laten doen. Deze vind u door te gaan naar Service -> Veelgestelde vragen -> Hoe monteer ik golfplaten? of Hoe monteer ik 16mm kanaalplaten?

  Welke golfplaat profiel maten zijn er beschikbaar?

  profielen golfplaten

  De 16 mm kanaalplaat heeft de volgende profiel maat: 

  golfmaat 16mm kanaalplaat

  Welk merk golfplaat verkoopt u?

  We verkopen het merk van Boven al 61 jaar toonaangevend op gebied van golfplaten.

  Voor meer informatie kunt u de website bezoeken van de fabriek: Van Boven kunststoffenindustrie en projectbouw

  Hoeveel jaar garantie zit er op mijn golfplaat?

  U heeft 10 jaar garantie op uw golfplaat, deze moet wel conform voorschrift gemonteerd zijn.

  Service & contact

  We staan 24/7 voor u klaar

  Stel uw vraag direct online!

  Chat met ons

  Bezorgkosten Nederland & Belgie

  Bezorgkosten zijn € 30,-

  Wij bezorgen Atlas platen niet in Belgie

  Snel advies nodig

  Livechat op werkdagen van 09.00-21.00 uur

  Stuur een e-mail (antwoord binnen 1 uur)

  verkoop@golfplaatje.nl

  Copyright © 2019 Heuveling Dakgroep BV